2024.03.02., szombat - Lujza
Veszprém: 6o - 7o
Az ország 19 megyéjében

Balatonfüred ad otthont az idei Lelki Egészség Világnapi szakmai konferenciának

frisshirek.hu | 2023. június 07. - 12:41
Balatonfüred ad otthont az idei Lelki Egészség Világnapi szakmai konferenciának

A Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége (LESZ) a Lelki Egészség Világnapja alkalmából konferenciát szervez, melynek elsődleges célja a lelki egészség védelmében szerepet vállaló állami intézmények és a civil szféra szakembereinek tapasztalatcseréje a mentálhigiénés prevenció fejlesztésének érdekében.

Lelki Egészség Világnapi Szakmai Konferenciának ad otthont Balatonfüred október 13-14-én. A nyitott konferencián a LESZ munkatársain kívül a szociális szféra kollégáit, partner szervezeteket, és más érdeklődőket is várnak a rendezők.

A kétnapos rendezvény célja, hogy a lelki egészséggel kapcsolatos fontos témákban az állami és civil szféra szakemberei tapasztalataikat megosszák egymással, annak érdekében, hogy a mentálhigiénés prevenciót fejleszteni tudják.

A program első napján előadások lesznek többek között a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetségének szerepéről a mentálhigiénés kultúra fejlesztésében, a lelki elsősegély telefonszolgálatok kapcsolódása az egészségügyi és a szociális szféra tevékenységéhez az öngyilkosság megelőzése, a krízisek kezelése és a mentálhigiénés prevenció területein, továbbá a lengyel elsősegély telefonszolgálatok tapasztalatainak összegzését is meghallgathatják a részvevők.

A második napon a lelki egészség megőrzéséről, a depresszióról, továbbá a mentálhigiénés prevencióról tartanak előadásokat. A konferencia honlapján olvasható a részletes programtervezet.

Fotó: illusztráció / freepik