2023.09.24., vasárnap - Gellért, Mercédesz
Veszprém: 11o - 11o
Az ország 19 megyéjében

Kilenc év fegyházat kapott a tatabányai drogdíler

frisshirek.hu, 2023. június 02. - 11:09
Kilenc év fegyházat kapott a tatabányai drogdíler

A dílertől lefoglalt kábítószer hatóanyagtartalmának együttes mennyisége meghaladja a jelentős mennyiség alsó határát, annak 9,3-szerese.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint a vádlott 2020 nyarától 2021. május 14-én történt elfogásáig rendszeresen vásárolt kábítószert, hogy azt másoknak értékesítse Tatabányán. Az eladó kilétére a nyomozás során nem derült fény.

A díler lebukása előtt 124,28 gramm kokaint és 87,69 gramm metamfetamint tartalmazó anyagot szerzett be. A tatabányai otthonában tartotta a drogot, amit aztán egy mérleggel, vákuum-fóliázó géppel, ismeretlen eredetű MDMA tartalmú tablettával, kokainnal, valamint metamfetaminnal szennyezett tányérral és szívószállal együtt foglalt le a rendőrség.

A lefoglalt kábítószer hatóanyagtartalmának együttes mennyisége meghaladja a jelentős mennyiség alsó határát, annak 9,3-szerese.

A bíróság a vádlottat – kábítószer-kereskedelem bűntette miatt – 9 év fegyházbüntetésre, mellékbüntetésként pedig 9 esztendő közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, azonban az nem jogerős, mivel a vádlott és a védője enyhítésért jelentett be fellebbezést.

Illusztrációs fotó: Pixabay