2023.09.24., vasárnap - Gellért, Mercédesz
Veszprém: 11o - 11o
Az ország 19 megyéjében

Rendőri igazoltatásra ébredt az autójában szunyókáló drogos

frisshirek.hu, 2023. június 01. - 11:16
Rendőri igazoltatásra ébredt az autójában szunyókáló drogos

A férfi az autóban aludt, amikor a rendőrjárőrök ellenőrizték és felébresztették őt, a nála talált drogot pedig lefoglalták. A Komáromi Járási Ügyészség jelentős mennyiségű kábítószer birtoklása miatt emelt vádat ellene.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség csütörtöki tájékoztatása szerint a férfi amfetamint és metamfetamint szerzett, amelynek egy részét elfogyasztotta, a többit magánál tartotta. 2021. augusztus 30-án, 5 órakor Komáromban, egy parkolóban az autóban aludt, amikor a járőrök ellenőrizték. Az intézkedéskor a rendőrök lefoglalták a férfi által még el nem fogyasztott, fecskendőben tartott metamfetamint.

Az elkövető ezután is szerzett kábítószert – marihuanát és metamfetamint –, amelyből fogyasztott, a többit magánál tartotta. A férfit 2021. december 12-én, nem sokkal éjfél után Kapuváron igazoltatták a rendőrjárőrök. Ekkor a kabátja zsebéből került elő drog.

A főügyészség tájékoztatása szerint

a lefoglalt összes kábítószer mennyisége több mint háromszorosan haladja meg a jelentős mennyiség alsó határát.

A férfi büntetett előéletű, őt a bíróság 2019-ben kábítószer birtoklásának bűntette miatt 1 év 6 hónap, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Az ügyészség most azt kezdeményezte, hogy a Komáromi Járásbíróság ítélje börtönbüntetésre és tiltsa el a közügyek gyakorlásától az elkövetőt, a lefoglalt kábítószert pedig kobozza el.

Illusztrációs fotó: Pixabay