2023.09.24., vasárnap - Gellért, Mercédesz
Veszprém: 11o - 11o
Az ország 19 megyéjében

A homoktövises mangó sorbet vitte idén a pálmát – megvan 2023 győztes balatoni fagyija

frisshirek.hu, 2023. május 25. - 12:20
A homoktövises mangó sorbet vitte idén a pálmát – megvan 2023 győztes balatoni fagyija

A Balatoni Turizmus Szövetség idén tizedik alkalommal rendezte meg a Balaton Fagyija versenyt. Az esemény minden évben kiemelt médiafigyelmet kap, így nem csoda, hogy a korábbi nyertesek ikonikus turistacélpontokká váltak. Tizenkét Balaton környéki fagyizó, tizennyolc kézműves fagylaltkölteménnyel nevezett be.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A jubileumi versenyt rendhagyó módon egy adott időpontban és helyszínen, a gyenesdiási Bringatanya Fagyizóban rendezték meg, ahova a fagylaltmesterek nem a kész termékekkel érkeztek, hanem kora reggeltől „élőben” kellett elkészíteniük a kreációkat - írta meg a korkep.sk.

A versenykiírás fontos eleme, hogy a receptet a régió más cukrászdáival is megosszák a nyertesek, tehát itt nem arra kell törekedniük, hogy egy olyan ízkombinációt rakjanak össze, amit csak egy helyen lehet előállítani, hanem nyilvánossá tehetőnek és eladhatónak kell lennie az új íznek.

2023 győztes íze a homoktövises mangó sorbet lett, a balatonalmádi Amaretto Fagyizó kreációja. A mangó ugyan nem helyi, de a homoktövis egy bio minősítésű balatonújlaki ültetvényről érkezett az idei nyertes, a korábbi évek többszörös különdíjasa, Varga Tamás cukrászműhelyébe.

Fotó: illusztráció / freepik