2024.04.16., kedd - Csongor
Veszprém: 4o - 5o
Az ország 19 megyéjében

Drogosan vezetett, elütötte a motorost, majd cserbenhagyta

frisshirek.hu | 2023. május 22. - 18:15
Drogosan vezetett, elütötte a motorost, majd cserbenhagyta

A személygépkocsi sofőrje 2023. május 20-án 19 óra 10 perckor Alsóörs belterületén egy kereszteződéshez érve nem adott elsőbbséget egy szabályosan haladó motorkerékpárosnak.  Az autó nekiütközött a motor jobb oldalának, majd az nekicsúszott és ütközött egy vele szemből érkező másik gépkocsival is.

A balesetet okozó férfi ugyan megállt, kiszállt az autójából és megkérdezte az úttestről felállni próbáló motorost, megsérült-e, de ezek után segítségnyújtás és adatainak hátrahagyása nélkül elhajtott a helyszínről. A 62 éves balatonalmádi motoros súlyos sérüléseket szenvedett a baleset következtében – írja a police.hu.

A helyszínre érkező rendőrök azonosították, majd otthonában elfogták a 71 éves Balatonalmádiban élő férfit. Őrizetbe vétele után a rendőrség kihallgatta, a drog gyorstesztje pedig pozitív lett. A lakhelyén tartott házkutatás során drog-gyanús anyagmaradványokat és eszközöket találtak.

Az elkövető ellen a Balatonfüredi Rendőrkapitányság közúti baleset gondatlan okozása vétség és segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomozást indított, továbbá kábítószer birtoklása vétség elkövetésének gyanúja miatt is büntetőfeljelentést tettek vele szemben.

Fotó: illusztráció / freepik