2023.09.24., vasárnap - Gellért, Mercédesz
Veszprém: 11o - 11o
Az ország 19 megyéjében

Drogosan vezetett, elütötte a motorost, majd cserbenhagyta

frisshirek.hu, 2023. május 22. - 18:15
Drogosan vezetett, elütötte a motorost, majd cserbenhagyta

A személygépkocsi sofőrje 2023. május 20-án 19 óra 10 perckor Alsóörs belterületén egy kereszteződéshez érve nem adott elsőbbséget egy szabályosan haladó motorkerékpárosnak.  Az autó nekiütközött a motor jobb oldalának, majd az nekicsúszott és ütközött egy vele szemből érkező másik gépkocsival is.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A balesetet okozó férfi ugyan megállt, kiszállt az autójából és megkérdezte az úttestről felállni próbáló motorost, megsérült-e, de ezek után segítségnyújtás és adatainak hátrahagyása nélkül elhajtott a helyszínről. A 62 éves balatonalmádi motoros súlyos sérüléseket szenvedett a baleset következtében – írja a police.hu.

A helyszínre érkező rendőrök azonosították, majd otthonában elfogták a 71 éves Balatonalmádiban élő férfit. Őrizetbe vétele után a rendőrség kihallgatta, a drog gyorstesztje pedig pozitív lett. A lakhelyén tartott házkutatás során drog-gyanús anyagmaradványokat és eszközöket találtak.

Az elkövető ellen a Balatonfüredi Rendőrkapitányság közúti baleset gondatlan okozása vétség és segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomozást indított, továbbá kábítószer birtoklása vétség elkövetésének gyanúja miatt is büntetőfeljelentést tettek vele szemben.

Fotó: illusztráció / freepik