2023.09.24., vasárnap - Gellért, Mercédesz
Veszprém: 11o - 11o
Az ország 19 megyéjében

Elmaradt az elsőbbségadás, húsz éves nő okozott balesetet Zalaegerszegen a Sashegyi úton

frisshirek.hu, 2023. május 19. - 11:19
Elmaradt az elsőbbségadás, húsz éves nő okozott balesetet Zalaegerszegen a Sashegyi úton

Egy 20 éves lenti nő közlekedett személyautóval 2023. május 18-án 21 óra 10 perc körül Zalaegerszeg külterületén, a Sashegyi úton, amikor balesetet okozott.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A rendőrség tájékoztatása szerint a fiatal sofőr figyelmetlensége, valamint az „Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla utasítása ellenére úgy kanyarodott rá a 74-es számú főútra, hogy nem adott elsőbbséget egy neki balról érkező, Nagykanizsa felé tartó gépkocsinak, és összeütköztek. A baleset következtében a szabályosan közlekedő autó utasa, egy 55 éves zalaegerszegi nő könnyű sérüléseket szenvedett.

Mindemellett a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában két könnyű sérüléssel, valamint kilenc anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság arra kéri a közlekedésben résztvevőket, hogy az útkereszteződésekhez érve körültekintőbben vezessenek, az út mellett elhelyezett „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” és az „Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtáblákra nagyobb figyelmet fordítsanak!

Továbbá felhívjuk a figyelmet arra, hogy elsőbbsége csak annak van, akinek megadják! Amennyiben az adott úton a gépjárművezetőnek elsőbbségi joga van, azt a másik autóstól sajnos nem minden esetben kapja meg. Saját érdekükben fokozott óvatosságot és körültekintő vezetést javaslunk számukra is!

Fotók: police.hu