2023.09.24., vasárnap - Gellért, Mercédesz
Veszprém: 11o - 11o
Az ország 19 megyéjében

Díjakat is átadtak a kamara küldöttgyűlésén

Bottyán Róbert, 2023. május 19. - 11:07
Díjakat is átadtak a kamara küldöttgyűlésén

Csütörtökön tartotta ülését a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (CSMKIK) a Tiszavirág Sportuszodában. Az eseményen a gazdasági önkormányzat tagozati díjait, valamint az aranykoszorús mester címeket is átadták. Emellett a gazdasági önkormányzatot érintő több kérdésben is döntést hozott a testület - tájékoztatott sajtóközleményében a szervezet.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A tagozati díjak közül az Iparért Díjat Horváth László, a Medikémia Zrt. cégvezetője; a Kereskedelemért Díjat Martonosi István, a kamara korábbi alelnöke; a Szolgáltatásért Díjat Lángi Zoltán, a Metalcom Zrt. operatív vezetője; a Kézművességért Díjat pedig Kormány Imréné fodrászmester kapta meg.

Az Év Duális Képzőhelye Díjat közép- és nagyvállalati kategóriában Szentes járás távközlés szakképzési báziscége, a metALCOM Zrt. érdemelte ki. A szakképzésben vállalt szerepe példaértékű, a közel 20 év alatt a távközlés ágazaton kívül, a közlekedés és a szállítmányozás, illetve a kereskedelem ágazatban 47 tanulónak biztosították a gyakorlati képzést tanulószerződéssel, illetve együttműködési megállapodással.

Aranykoszorús mester címet vehetett át Domonkos László gázszerelő mester, Ormándi Zoltán autószerelő mester és Ormay Éva kozmetikus mester A címet a hosszú időn keresztül, egyenletesen magas színvonalon végzett, erkölcsi és szakmai példamutatás terén is kimagasló teljesítményt nyújtó mesterek munkájának elismeréseként adományozzák. Az arany, ezüst és bronz koszorús mester címet a területi kereskedelmi és iparkamarák önálló döntési jogkör alapján a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Oktatási és Szakképzési Kollégiuma által kiadott egységes adományozási rend betartása mellett ítélik oda a jelölteknek. Aranykoszorús Mester cím odaítéléséhez legalább 30 év tevőlegesség és büntetlen előélet szükséges.

A CSMKIK Küldöttgyűlése elfogadta a szervezet 2022. évi pénzügyi és szakmai beszámolóját, valamint a 2023. évi üzleti tervet is. Emellett döntöttek a kamara egyik alapszabályáról is, amelynek értelmében a jövőben Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamarára változik a szervezet neve.

Fotó: Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara