2024.04.17., szerda - Rudolf
Veszprém: 3o - 4o
Az ország 19 megyéjében

Republikon: visszaesett a DK, stagnál a Fidesz - először érte el a parlamenti küszöböt a Kutyapárt

frisshirek.hu | 2023. május 15. - 21:00
Republikon: visszaesett a DK, stagnál a Fidesz - először érte el a parlamenti küszöböt a Kutyapárt

A Republikon legfrissebb felmérése szerint a Fideszen kívül csak a DK, a Momentum, az MSZP és a Kétfarkú Kutya Párt jutna be a parlamentbe.

A Fidesz stagnált, a DK visszaesett – derül ki a Republikon Intézet friss pártpreferencia-kutatásából, aminek eredményeit a Telex közli elsőként.

Fidesz-KDNP támogatottsága áprilisban változatlanul 34 százalékon állt a teljes népesség körében. A pártválasztók körében 48 százalék. A márciusi eredményekkel együtt látszik, hogy a Fidesz-KDNP téli visszaesése után stabilizálódni tudott; a múlt hónapban szintén 34 és 47 százalékot mértek nekik.

Demokratikus Koalíció támogatottsága változott leginkább ebben a hónapban, méghozzá negatív irányba: a teljes népesség körében 2, a pártválasztóknál 3 százalékpontot esett a párt támogatása, jelenleg 12, illetve 17 százalék szavazna a pártra.

Magyar Kétfarkú Kutya Párt a teljes népesség körében 1, a pártválasztók körében 2 százalékponttal nőtt a párt támogatottsága, így 4 és 5 százalékon áll.

Momentum támogatottsága visszaesett, 1-1 százalékpontot veszítettek mind a teljes népesség, mind a pártválasztók körében, jelenleg 5, illetve 7 százalék szavazna a pártra.

Az MSZP továbbra is 3 százalékon áll a teljes népesség, 5 százalékon a pártválasztók között.

A többi párt nem éri el a bejutási küszöböt: az LMP változatlanul 3, illetve 4 százalékos támogatottsággal rendelkezik, a Párbeszéd szintén stagnál, 1 és 2 százalékon áll, a Jobbik 3 és 4 százalékos támogatottságot tudhat magáénak.

Fotó: Kovács Gergely Facebook-oldala