2023.09.24., vasárnap - Gellért, Mercédesz
Veszprém: 12o - 12o
Az ország 19 megyéjében

Elsőbbséget adni és segítséget nyújtani is elfelejtett a sofőr Esztergomban – Videóval!

frisshirek.hu, 2023. május 09. - 17:15
Elsőbbséget adni és segítséget nyújtani is elfelejtett a sofőr Esztergomban – Videóval!

Az elsőbbségadást elmulasztva hajtott be autójával egy férfi az esztergomi körforgalomba, ahol egy másik gépkocsinak ütközött, majd megállás nélkül elhajtott a helyszínről. A Tatabányai Járási Ügyészség cserbenhagyás vétsége miatt emelt vádat ellene.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség keddi tájékoztatása szerint a férfi tavaly augusztus 14-én, hajnalban, autójával Esztergom-kertvárosban az „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla ellenére nem adott elsőbbséget a körforgalomban szabályosan haladó másik személygépkocsinak. Az elkövető gépkocsijával a másik jármű jobb oldalának ütközött, ami miatt az utóbbi négykerekű elfordult a függőleges tengelye körül, és a menetiránnyal szemben állt meg.

A vétkes sofőr észlelte ugyan az ütközést, azonban megállás nélkül elhajtott a helyszínről – anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy megsérült-e valaki a balesetben, illetve segítségnyújtásra szorul-e az életét, testi épségét közvetlenül fenyegető veszély miatt.

A balesetben senki sem sérült meg, azonban fennállt ennek reális veszélye.

A férfi augusztus 16-án önként jelentkezett az Esztergomi Rendőrkapitányságon.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetést és közúti járművezetéstől eltiltást szabjon ki a büntetlen előéletű elkövetővel szemben.

Illusztrációs fotó: Pixabay