2023.09.24., vasárnap - Gellért, Mercédesz
Veszprém: 12o - 12o
Az ország 19 megyéjében

Trump is üzenetet küldött a CPAC-re

frisshirek.hu, 2023. május 05. - 11:59
Trump is üzenetet küldött a CPAC-re

Donald Trump meglepetés-videóüzenetével kezdődött a CPAC Hungary konferencia második napja. A korábbi amerikai elnök a két és fél perces videóban Orbán Viktort „nagyszerű vezetőnek”, Szánthó Miklóst, a konferenciát szervező Alapjogokért Központ vezetőjét pedig „fantasztikus embernek” nevezte, írja a Telex.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A cikk szerint a volt amerikai elnök kifejtette, a konferencia résztvevőit összeköti, hogy hozzá hasonlóan hisznek olyan dolgokban, mint, hogy „a hit és a család a jó és szabad társadalom alapköve”, és hogy „egy határok nélküli nemzet nem is nemzet”. Ezenkívül hisznek „a hagyományokban, a jog uralmában, a szólásszabadságban és minden emberi élet Isten adta méltóságában is”.

Trump szerint ezek az eszmék védhetik meg a nyugati civilizációt, amely ugyanis nagy bajban van jelenleg.

Történelmi csatát vívunk a globalistákkal és a kommunistákkal az egész világon. Olyan barbárok ellen harcolunk, akik le akarják rombolni a szabadságunkat, a hagyományainkat és mindent, ami nekünk kedves

 – fogalmazott Trump.

Arról is beszélt, hogy mindezek ellenére biztos a győzelemben. Hozzátette, megtiszteltetés volt, hogy „négy hihetetlen éven át mélyíthette az Egyesült Államok és Magyarország közötti különleges barátságot”.

"Ezt a kapcsolatot nagyrészt Viktornak, a hihetetlen munkatársainak és a vele együtt dolgozó embereknek köszönhetjük” – jelentette ki, majd hozzátette:

Folytassák a harcot, és soha ne lankadjanak civilizációnk védelmében! A kommunisták és a globalisták visszaszorulóban vannak mindaddig, amíg magabiztosan törünk előre, és így mindenképpen győzni fogunk. Most is nyerésre állunk, és végig fogjuk csinálni!

Lapunk, a Frisshírek.hu is beszámolt róla, hogy több száz magasrangú vendég, hatvan tekintélyes külföldi előadó érkezett öt kontinens húsz országából Budapestre, a csütörtökön kezdődő kétnapos CPAC Magyarország konferenciára. A konferencia az amerikai Republikánus Párt radikális jobboldali szárnyának hagyományos gyűlése. Az utóbbi években azonban külföldre is szerveztek ki kisebb CPAC-konferenciákat, köztük hazánkba is.

A CPAC-konferencia főszónoka a tavalyi évhez hasonlóan Orbán Viktor volt. A magyar miniszterelnök a „szabad világ védelmezőiként” köszöntötte a résztvevőket, és arról beszélt, hogy reméli, hagyomány lesz a budapesti CPAC konferenciából. Orbán szerint „biológiai” jellegű támadás alatt áll Európa, hiszen a „nemzeteket felemésztő vírus” támadja a kontinenst, ami annak bukásához is vezethet. A migráció, a gender és a woke ennek a progresszív vírusnak a variánsai Orbán szerint.

Orbán Viktor nyitóbeszéde után, Tucker Carlson, a Fox Newstól nemrég kirúgott jobboldali tévésztár videóüzenetével folytatódott a CPAC Hungary konferencia. Carlson hiába ígérte, hogy Budapestre utazik, a konzervazív konferencia résztvevőinek egy, a tavalyinál is rövidebb videóüzenettel kellett beérniük.

 

Fotó: ICIR