2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Veszprém: 9o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Lázár: Én vagyok az a másik magyar fickó, aki legyőzte Soros Györgyöt tavaly

frisshirek.hu | 2023. május 05. - 13:00
Lázár: Én vagyok az a másik magyar fickó, aki legyőzte Soros Györgyöt tavaly

Lázár János is beszédet mondott pénteken a CPAC-konferencián Budapesten. Lázár utalt a magyar ellenzék “feltőkésítésére”, és azt mondta, a támogatás és a beavatkozás között óriási a különbség, majd viccelődött még egyet Hunter Bidennel, aztán a konzervatív értékekről beszélt, írja a Telex.

Hello CPAC! Végre valami jó is érkezik Amerikából hozzánk Magyarországra! Ráadásul, ami jön, az legálisan is érkezik

 – kezdte a cikk szerint viccelődve beszédét Lázár János építésügyi miniszter az amerikai Republikánus Párt (szélső)jobbos szárnya által szervezett éves szuperkonferenciáján.

Lázár úgy véli, Soros György egyfajta „proxyháborút” vív Magyarországgal szemben, ennek része a magyar ellenzék támogatása is. “Különben nem tudom, megfigyeltétek-e, hogy a globalisták háborúban a proxyt szeretik a legjobban, gondolom azért, mert alacsony kockázat mellett alacsony profittal kecsegtet”, jegyezte meg, majd kijelentette:

Én vagyok az a másik magyar fickó, aki legyőzte Soros Györgyöt tavaly, illetve annak magyar emberét.

Ezzel nyilván arra utalhatott, hogy a hódmezővásárhelyi egyéni körzetben ő győzte le Márki-Zay Pétert, az egyesült ellenzék miniszterelnökjelöltjét. Ő lehet tehát Soros „magyar embere” Lázár beszédében. Annál is inkább, mivel később hozzátette: Soros embere “alvó ügynök volt, aki egy ponton felébredt és elkezdte teljesíteni küldetését”.

Márki-Zay nevét azonban egyszer sem mondta ki. Helyette beszélt még arról, hogy mennyire fontos közel maradni az emberekhez, a választókhoz, választást nyerni ugyanis csak így, azaz alulról lehet, elitizmus nélkül.

Nekünk konzervatívoknak mindig az emberek közelében kell maradnunk, hogy az emberek érezzék, van egy emberük bárhol, ahol a sorsukat meghatározó döntések születnek

–zárta beszédét a miniszter.

Lapunk, a Frisshírek.hu is beszámolt róla, hogy több száz magasrangú vendég, hatvan tekintélyes külföldi előadó érkezett öt kontinens húsz országából Budapestre, a csütörtökön kezdődő kétnapos CPAC Magyarország konferenciára. A konferencia az amerikai Republikánus Párt radikális jobboldali szárnyának hagyományos gyűlése. Az utóbbi években azonban külföldre is szerveztek ki kisebb CPAC-konferenciákat, köztük hazánkba is.

A CPAC-konferencia főszónoka a tavalyi évhez hasonlóan Orbán Viktor volt. A magyar miniszterelnök a „szabad világ védelmezőiként” köszöntötte a résztvevőket, és arról beszélt, hogy reméli, hagyomány lesz a budapesti CPAC konferenciából. Orbán szerint „biológiai” jellegű támadás alatt áll Európa, hiszen a „nemzeteket felemésztő vírus” támadja a kontinenst, ami annak bukásához is vezethet. A migráció, a gender és a woke ennek a progresszív vírusnak a variánsai Orbán szerint.

Orbán Viktor nyitóbeszéde után, Tucker Carlson, a Fox Newstól nemrég kirúgott jobboldali tévésztár videóüzenetével folytatódott a CPAC Hungary konferencia. Carlson hiába ígérte, hogy Budapestre utazik, a konzervazív konferencia résztvevőinek egy, a tavalyinál is rövidebb videóüzenettel kellett beérniük.

Azután Donald Trump meglepetés-videóüzenetével kezdődött a CPAC Hungary konferencia második napja pénteken. A korábbi amerikai elnök a két és fél perces videóban Orbán Viktort „nagyszerű vezetőnek”, Szánthó Miklóst, a konferenciát szervező Alapjogokért Központ vezetőjét pedig „fantasztikus embernek” nevezte, majd a liberalizmus és a kommunizmus elleni harcról is beszélt.

Fotó: MZP Facebook oldala