2023.09.24., vasárnap - Gellért, Mercédesz
Veszprém: 11o - 11o
Az ország 19 megyéjében

Folytatódik a törvénygyár: egyszerűsödhet a családok élete

frisshirek.hu, 2023. május 04. - 08:27
Folytatódik a törvénygyár: egyszerűsödhet a családok élete

Megemlékezik Szent Flórián napjáról, a tűzoltóság napjáról csütörtökön az Országgyűlés, amely tárgyal a közműszolgáltatások, valamint a családok ügyintézésének egyszerűsítéséről is.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az ülésnap 9 órakor kezdődik a megemlékezéssel, azt követően a közműszolgáltatások egyszerűsítésével összefüggő egyes törvények módosításáról tárgyalnak a képviselők.

Az előterjesztés szerint megszűnik az a szabályozás, hogy a védendő fogyasztónak minden év március 31-ig magának kell igazolnia a védendő státusza fennállását. Ezután a közigazgatási szervek kommunikálnak a közműszolgáltatókkal, közvetlenül igazolva a védendő fogyasztó státuszának fennállását vagy változását - írta összefoglalójában az MTI.

A családok ügyintézésének egyszerűsítésével összefüggő egyes törvények módosításával - a tankötelezettség időtartama alatt -

megszűnik a tanulói, hallgatói jogviszony kötelező igazolása az egyes eljárásokban.

Emellett 2024. július 1-jétől a gyermekgondozási díjra (gyed) való jogosultság megszűnését követően a gyermekgondozást segítő ellátás megállapítása hivatalból történik azon szülő esetében, aki gyermeke után gyedre jogosult.

A hivatásos szolgálati jogviszonnyal összefüggő, valamint a nyilvántartásokkal kapcsolatos egyes törvények módosítása biztosítani javasolja, hogy a Belső Ellenőrzési és Integritási Igazgatóság adatokat vehessen át a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásából az összeférhetetlenségi esetek hatékonyabb feltárhatósága érdekében.

Az Országgyűlés megvitatja az egyes gazdasági, vagyongazdálkodási és postaügyet érintő törvények módosítását, amelynek alapján emelkedik a felszámolói díjminimum.

A kiemelt kép forrása: Szijjártó Péter Facebook-oldala