2023.09.24., vasárnap - Gellért, Mercédesz
Veszprém: 11o - 11o
Az ország 19 megyéjében

A Párbeszéd feljelenti Orbánt rémhírterjesztésért

frisshirek.hu, 2023. március 31. - 19:30
A Párbeszéd feljelenti Orbánt rémhírterjesztésért

A Párbeszéd feljelenti Orbán Viktor miniszterelnököt és "fideszes társait" rémhírterjesztésért - közölte az ellenzéki párt frakcióvezetője pénteken sajtótájékoztatón.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Szabó Tímea felidézte, hogy a kormányfő a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában azt mondta, a baloldal továbbra is háborúpárti. Az állítást "szemenszedett hazugságnak" nevezte és kiemelte, hogy

a büntető törvénykönyv szerint aki veszélyhelyzet idején nagy nyilvánosság előtt valótlan tényt állít vagy híresztel, nyugtalanságot és zavart keltve az emberek körében, három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

A Párbeszéd úgy gondolja, hogy a miniszterelnök és "fideszes társai" is kimerítették ezt a tényállást, hiszen valótlanul állítják és terjesztik nagy nyilvánosság előtt, hogy az ellenzék, többek között a Párbeszéd is háborúpárti - mondta Szabó Tímea, hozzátéve: pártjának nem maradt más választása, mint hogy feljelentést tesz.


Ilyen nyugtalan helyzetben, amikor valóban háború zajlik a szomszédunkban, akkor "ilyen felelőtlenül, ilyen aljas politikai célokkal elkövetve egy miniszterelnök nem viselkedhet"

- fogalmazott Szabó Tímea. Arra szólította fel Orbán Viktort, hogy

"fejezze be az álhírek terjesztését"!

Tordai Bence, a Párbeszéd társelnöke kijelentette, azt javasolják Orbán Viktornak,

"amit ő ajánlgatott mindenkinek egy évvel ezelőtt: stratégiai nyugalmat".

Amikor a Fidesz "álbékepárti" határozati javaslatában olyan mondatok szerepelnek, hogy a világ lassan belesodródik egy új világháborúba, az biztos, hogy ebben az egyébként is feszült nemzetközi helyzetben csak olajat önt a tűzre

- értékelt.

Leszögezte, hogy az Ukrajna melletti kiállás sem Magyarországot, sem más országokat, sem az EU, sem a NATO tagjait nem fenyegeti azzal, hogy belesodródnának a háborúba. Attól viszont lehet félni, hogy Magyarországon nyugtalanul alszanak és kelnek az emberek, mert az egész életükre árnyat vet a háború eszkalációjáról szóló "fideszes rémítgetés" - tette hozzá.

Tordai Bence azt is közölte, a Párbeszéd pacifista, ahogy minden zöld párt, mert a zöld mozgalom is tulajdonképpen a békemozgalomból nőtt ki, foglalta össze az MTI.

Fotó: Szabó Tímea Facebook-oldala