2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Veszprém: 8o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Eb-selejtező: magabiztos magyar győzelem a bolgárok ellen

Szabó Róbert | 2023. március 27. - 22:40
Eb-selejtező: magabiztos magyar győzelem a bolgárok ellen

Nagyszerű játékkal aratott sima, 3–0-s győzelmet a magyar labdarúgó-válogatott a Bulgária ellen a 2024-es Európa-bajnokság selejtezőjének első fordulójában.

A csütörtöki, Észtország elleni felkészülési mérkőzésen kissé akadozott a magyar válogatott, noha 1–0-ra legyőzte ellenfelét, de játéka nem volt meggyőző. Így várhattuk a Bulgária elleni első selejtezőmérkőzést a 2024-es Európa-bajnokságra. A bolgárok ezzel szemben egy hazai, Montenegró elleni vereség után érkeztek meg Budapestre, így mindenképpen a javítás volt a céljuk.

A magyar válogatott úgy kezdte a mérkőzést, ahogy azt egy profi, és esélyes csapatnak kell: a 7. percben Vécsei Bálint szerezte meg a labdát, majd közelről a bolgárok kapujába lőtt. Noha a játékvezető igényelte a videóbíró segítségét, de úgy ítélte meg érvényes volt a találat, így Magyarország gyorsan előnybe került. Nem kellett sokáig várni aztán az újabb gólra: a 26. percben Szoboszlai Dominik végezhetett el egy szabadrúgást bő 23 méterről, amelyet nagyszerűen tekert el a sorfal fölött, a labda pedig meg sem állt, így már 2–0-ra vezettek a mieink. 

Szoboszlai Dominik bombagólját, majd Sallaival közös kő-papír-olló gólörömét ide kattintva nézheti meg!

A folytatásban aztán nem állt le a magyar gépezet: az ellenfelénél jóval szebben és jobban játszó fiaink a 39. percben Ádám Martin higgadt befejezésével már 3–0-ra lógtak meg, amely előnyt a szünetre is megőriztek.

A fordulás után nem sikerült újabb gólt, gólokat szerezni, a játék szintje is visszább esett, de a bolgárok sem tudták bevenni Dibusz Dénes kapuját. A magyar válogatott így 3–0-s győzelemmel nyitott az Eb-selejtezőt, amelyre legutóbb 40 éve volt példa.

A csoport másik mérkőzésén a szerbek 1–0-s győzelmet arattak Montenegró otthonában, így hat ponttal vezetik a csoportot két mérkőzés után.

A mieink legközelebb június 17-én 18.00 órától játszanak Montenegró vendégeként, majd június 20-án Litvániát fogadják 20.45 órától.

Európa-bajnokság, selejtező
G. csoport, 2. forduló
Magyarország–Bulgária 3–0 (Vécsei 8, Szoboszlai 26., Ádám 39.)

A csoport állása:
1. Szerbia 6 pont – 2 mérkőzés
2. Magyarország 3 pont – 1 mérkőzés
3. Montenegró 3 pont – 2 mérkőzés
4. Litvánia 0 pont – 1 mérkőzés
5. Bulgária 0 pont – 2 mérkőzés

Kiemelt fotó: MTI/Kovács Tamás