2023.06.09., péntek - Félix
Veszprém: 19o - 21o
Az ország 19 megyéjében

Itató-pontot alakítottak ki Veszprémben a kutyák számára

Nagy Brigitta, 2023. március 24. - 10:03
Itató-pontot alakítottak ki Veszprémben a kutyák számára

A Veszprémi Dózsa György Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola idén újfent megpályázta az Állatbarát Általános Iskola címet, ennek keretében pedig itató-pontot alakítottak ki az intézmény főbejáratánál.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Dózsa Iskola immár negyedik éve nyeri el az Ökoiskola címet, emellé tavaly az Állatbarát Általános Iskola címet is birtokba vehette.

„A Veszprémi Dózsa György Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában a hozzánk járó tanulók nevelése, oktatása során nagy gondot fordítunk tanulóink környezeti nevelésére, a környezetünkben élő állatok védelmére és tiszteletére. Pedagógus társainkkal példát mutatunk diákjainknak a felelős állattartás terén is. A cím elnyerésével nem csak a szűk környezetünk, de az ország egész területén megismerhetik tevékenységünket az állatok védelmében végzett munkánkat”

– fogalmaz Ravasz Imréné az iskola weboldalán.

Az intézmény egyik fő programja az állatok világnapjának megünneplése, melynek keretében tavaly októberben a tanulók betekintést nyerhettek a felelős állattartásba, valamint programokon, előadásokon kerülhettek közelebb az állatokhoz. Ovádi Péter, Nemzeti Állatvédelmi miniszteri biztos, mint dózsás öregdiák fővédnökként vesz részt az iskola állatvédelemmel kapcsolatos programjain.

A frisshirek.hu felkereste a Dózsa Iskola vezetőségét, hogy bővebb információt kérjen mind az állatvédelem pedagógiai programban elfoglalt helyéről, mind a kialakított itató-pont kapcsán. Kérdéseinkre Kis Attila igazgatóhelyettes volt szíves válaszolni:

„A fenntarthatóságra és a környezettudatosságra nevelés pedagógiai programunk kulcselemei. Rendszeresen csatlakozunk a városi rendezvényekhez: állatok világnapja, fenntarthatósági rendezvények, víz világnapja, Föld napja, állatkert által szervezett programok, vetélkedők”

– magyarázta Kis Attila. Majd így folytatta:

„Ravasz Imréné (Ildi néni) idén is megpályázta az Állatbarát Általános Iskola címet. A pályázat részeként iskolánk felvállalta, hogy a Dózsavárosban sétáltatott kutyák érdekében egy itató-pontot alakítunk ki. Itt minden nap friss vízzel feltöltött kutyaitatót találnak a gazdik, aminek segítségével a kutyák szomjukat olthatják.”

Fotó: frisshirek.hu

Fotó: frisshirek.hu