2024.04.16., kedd - Csongor
Veszprém: 4o - 6o
Az ország 19 megyéjében

Majkával és Azahriah-val érkezik a harmincadik VEN

frisshirek.hu | 2023. március 22. - 19:33
Majkával és Azahriah-val érkezik a harmincadik VEN

Nyilvánossá vált az idei Veszprémi Egyetemi Napok utolsó fellépője is, így már teljes a lista, hogy kik érkeznek április végén a jubiláló fesztiválra. A koncertszervők mellett pedig az egyetemisták is javában készülnek, akik a hagyományoknak megfelelően idén is négy csapatba szerveződtek, négy különböző tematika mentén – írta meg a vehir.hu.

Április 24-én startol az idei VEN, ami 1969-es megalapítása óta már a harmincadik lesz a sorban. A már hagyománynak számító programsorozat során a veszprémi egyetemistáknak egy hétig kivételesen nem a tananyagból kell számot adniuk, hanem kreativitásból, ügyességből, összetartásból.

A VEN során a különböző szakok hallgatói – és itt nagyon fontos, hogy nem tudományterület szerint csoportosítva, hanem vegyesen humán és reál szakosok – csapatokba szerveződnek és kitalálnak egy tematikát, amivel részt vesznek a VEN-en meghirdetett versenyeken. Kezdve a jelmezektől, színpadi produkciókon át kisfilmek gyártásáig, valamint a fesztivál idejére megkapják a felső kampuszon lévő raktárhelyiségeket, amikből kocsmákat alakítanak ki, szintén a saját ötleteik alapján.

Az idei harmincadik VEN azért is különleges, mert az EKF évére esik a kerek évforduló.

Az idei felhozatalban találkozni lehet majd az AirVEN csapatával, ők a levegő tematika mellett döntöttek, a HollyVEN az amerikai filmvilág hangulatát idézi majd meg, a VENferno a horrorfilmek témakörét járja körül, míg a BrosVEN a régi videójátékokat vette alapul.

Velük egyébként Veszprém szélesebb közönsége is találkozhat majd, nem csak a fesztivál területén, hanem a városban is, hiszen szintén a VEN állandó része, hogy a csapatok a belvárosból látványosan felvonulnak a felső kampuszhoz, ahol elkezdődnek a vetélkedők, a végén pedig a zsűri és a közönség értékelése szerint győztest is hirdetnek majd.

A legnagyobb elismeréssel a diákrektori cím jár, ezt a hallgatók szavazatai alapján a legjobbnak ítélt csapat vezetője nyeri el és képletesen átveheti egy teljes napra az egyetem irányítását a rektortól.

Ezt az egy héten át tartó fesztivált koronázzák meg minden este a nagykoncertek, amelyeken idén fellép az Anna and the Barbies, a Kelemen Kabátban, a 4S Street, a Wellhello, Kowalsky meg a Vega, a Valmar, valamint Azahriah és Majka is.

Forrás: vehir.hu


Fotó: Veszprémi Egyetemi Napok Facebook-oldala