2023.06.09., péntek - Félix
Veszprém: 19o - 21o
Az ország 19 megyéjében

Majkával és Azahriah-val érkezik a harmincadik VEN

frisshirek.hu, 2023. március 22. - 19:33
Majkával és Azahriah-val érkezik a harmincadik VEN

Nyilvánossá vált az idei Veszprémi Egyetemi Napok utolsó fellépője is, így már teljes a lista, hogy kik érkeznek április végén a jubiláló fesztiválra. A koncertszervők mellett pedig az egyetemisták is javában készülnek, akik a hagyományoknak megfelelően idén is négy csapatba szerveződtek, négy különböző tematika mentén – írta meg a vehir.hu.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Április 24-én startol az idei VEN, ami 1969-es megalapítása óta már a harmincadik lesz a sorban. A már hagyománynak számító programsorozat során a veszprémi egyetemistáknak egy hétig kivételesen nem a tananyagból kell számot adniuk, hanem kreativitásból, ügyességből, összetartásból.

A VEN során a különböző szakok hallgatói – és itt nagyon fontos, hogy nem tudományterület szerint csoportosítva, hanem vegyesen humán és reál szakosok – csapatokba szerveződnek és kitalálnak egy tematikát, amivel részt vesznek a VEN-en meghirdetett versenyeken. Kezdve a jelmezektől, színpadi produkciókon át kisfilmek gyártásáig, valamint a fesztivál idejére megkapják a felső kampuszon lévő raktárhelyiségeket, amikből kocsmákat alakítanak ki, szintén a saját ötleteik alapján.

Az idei harmincadik VEN azért is különleges, mert az EKF évére esik a kerek évforduló.

Az idei felhozatalban találkozni lehet majd az AirVEN csapatával, ők a levegő tematika mellett döntöttek, a HollyVEN az amerikai filmvilág hangulatát idézi majd meg, a VENferno a horrorfilmek témakörét járja körül, míg a BrosVEN a régi videójátékokat vette alapul.

Velük egyébként Veszprém szélesebb közönsége is találkozhat majd, nem csak a fesztivál területén, hanem a városban is, hiszen szintén a VEN állandó része, hogy a csapatok a belvárosból látványosan felvonulnak a felső kampuszhoz, ahol elkezdődnek a vetélkedők, a végén pedig a zsűri és a közönség értékelése szerint győztest is hirdetnek majd.

A legnagyobb elismeréssel a diákrektori cím jár, ezt a hallgatók szavazatai alapján a legjobbnak ítélt csapat vezetője nyeri el és képletesen átveheti egy teljes napra az egyetem irányítását a rektortól.

Ezt az egy héten át tartó fesztivált koronázzák meg minden este a nagykoncertek, amelyeken idén fellép az Anna and the Barbies, a Kelemen Kabátban, a 4S Street, a Wellhello, Kowalsky meg a Vega, a Valmar, valamint Azahriah és Majka is.

Forrás: vehir.hu


Fotó: Veszprémi Egyetemi Napok Facebook-oldala