2023.06.09., péntek - Félix
Veszprém: 19o - 22o
Az ország 19 megyéjében

Ismét bombariadó volt a zalaegerszegi iskolákban, vagy...?

Nagy Katalin, 2023. március 21. - 12:43
Ismét bombariadó volt a zalaegerszegi iskolákban, vagy...?

Kamu vagy igaz? Állítólag ismét bombariadó volt a zalaegerszegi iskolákban - terjedt a hír a zalaegerszegi közösségi miédiában. Több helyi oktatási intézmény tanulói arról értesítették a szülőket, hogy úgy tudják ismételten fenyegetést kaptak a helyi középiskolák. A szülők felé egyelőre semmiféle információt nem közöltek az illetékesek.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Március 14-én Zalaegerszeg végre megnyugodhatott, amikor a police.hu oldalán megjelent a bejelentés, miszerint elkapták a tettest, egy 15 éves helyi középiskolás fiút, aki felvállalta tettét a hatóságok előtt és egyelőre szabadlábon védekezhet.

A fiú fenyegető leveleiben, hátborzongató verseiben, minden esetben többes számban írt, a közösségi médiában így felmerült, hogy esetleg nem egyedül követte el a cselekményt.

Annyi bizonyos, hogy a zalaegerszegi Ganz Ábrahám Technikum, az SZC Széchenyi István Technikum, az SZC Munkácsy Mihály Szakgimnázium tanulói, valamint a Kölcsey Ferenc Gimnázium, Zrinyi Miklós Gimnázium diákjai is arről informálták szüleiket, hogy úgy tudják újabb bombariadó volt az intézményekben.

A szülők értetlenül állnak a helyzet előtt, abban reménykednek csupán pánikkeltés történt. 

A diákok a szüleiknek azt üzenték, hogy az udvaron várakoznak, míg olyan üzenet is érkezett, hogy a termekben maradtak és továbbra is zajlik a tanítás. Volt olyan tanuló, aki annyit látott, hogy pár pillanatra az illetékes szervek beléptek az osztálytermekbe és körülnéztek.

A frisshirek.hu további információkért, hivatalos levélben fordult a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitánysághoz.

Fotó: frisshirek.hu