2023.09.24., vasárnap - Gellért, Mercédesz
Veszprém: 11o - 11o
Az ország 19 megyéjében

Donald Trump visszatért a Facebookra

frisshirek.hu, 2023. március 18. - 16:00
Donald Trump visszatért a Facebookra

I’M BACK! – bejelentette visszatérését Donald Trump a Facebookon. A volt amerikai elnököt azután tiltották ki a Facebookról és az Instagramról 2021. január 6-án – a Capitolium ostroma után –, hogy azt állította, ellenfele, Joe Biden csalással nyert a választáson – írta meg a Telex.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A lap beszámolója szerint Nick Clegg, a Meta globális elnöke Trump fiókjának visszaállítását azzal indokolta, hogy a közvélemény számára elérhetővé kell tenni, amit a politikusok mondanak, hogy választás során a szavazóhelyiségekben megalapozott döntést hozhassanak a szavazók. 

A visszaállításnak köszönhetően ismét elérhetővé váltak a volt elnök azon bejegyzései is, amelyekben csalással vádolta Joe Bident. A BBC szerint, ha Trump ismét szabályt szeg, akkor egy hónaptól két évig terjedő tiltást is kaphat a felületeken.

Trump szerint Joe Biden „két év alatt nyomorba döntötte az országot”, de ő ismét elindul az elnökségért, mert szeretné „újra naggyá tenni Amerikát”.

Fotó: Facebook/Donald J. Trump