2023.09.24., vasárnap - Gellért, Mercédesz
Veszprém: 11o - 11o
Az ország 19 megyéjében

Napelemes hajók versenye a Balatonon

frisshirek.hu, 2023. március 16. - 20:02
Napelemes hajók versenye a Balatonon

Különleges, a nemzetközi vizeken már ismert hajós versenysorozat egyik állomásának ad otthont augusztusban a Balaton: nálunk rendezik a napelemes elektromos hajók „bajnokságának” egyik versenyét - olvasható a vitorlazasmagazin.hu-n.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A verseny fő célja, hogy olyan nemzetközi Solar Boat futamot szervezzenek meg első ízben Magyarországon, amely a régiót különleges helyre emeli a nemzetközi színtéren és innovatív vonzerejét a következő generációknak is bemutatja.

Az együttműködés fő törekvése a fenntarthatóságra való nevelés, a felelős környezettudatos szemléletmód és az azonnali cselekvés megvalósításának bemutatása a jövő nemzedékének, valamint a különböző tudományterületek összefogásával elérhető gazdasági és társadalmi fejlődés szemléltetése az érdeklődők számára.

A helyszínt Balatonalmádi Város Önkormányzata biztosítja a kísérőrendezvények számára, amelyek során számos program kínálkozik majd a szakmai résztvevőknek, a családoknak, nyaralóknak és egyetemistáknak is.

A versenyekre természetesen nem csak a versenyző csapatok, hanem a hajós és vízi sportok szerelmesei, befektetők, üzletemberek is ellátogatnak.

Fontos törekvés, hogy Balatonalmádi Város Önkormányzata, a Magyar Vitorlás Szövetség, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. és a Pannon Egyetem rendezésében az esemény hosszútávon is megrendezhető és fenntartható legyen Magyarországon, a Közép-Dunántúli régióban egy saját rendezésű verseny keretében, a Pannon Egyetemen épített saját hajó részvételével. A VEB 2023 EKF program horizontális célja a fenntarthatóság, az innováció, a közösségépítés, az önkéntesség és a hagyomány, amelyhez kiválóan illeszkedik a Balaton Solar Boat Challenge.

A Pannon Egyetem – mint a Dunántúl és a Balaton környékének meghatározó egyeteme – és Balatonalmádi vízpartján található kollégiuma partnereivel együttműködve, kitűnő hátteret biztosít a rendezvény sikeres lebonyolításához.

A Balaton Solar Boat Challenge a Pannon Egyetem, Veszprém 2023 – Európa Kulturális Fővárosa program, a Magyar Vitorlás Szövetség, valamint Balatonalmádi Önkormányzatának összefogásaként valósul meg.

Forrás: vitorlazasmagazin.hu

Fotó: unsplash.com