2023.09.24., vasárnap - Gellért, Mercédesz
Veszprém: 11o - 11o
Az ország 19 megyéjében

Felborult kukák, romba döntött utcák: Almádit még mindig a vaddisznók uralják

frisshirek.hu, 2023. március 10. - 11:50
Felborult kukák, romba döntött utcák: Almádit még mindig a vaddisznók uralják

A városvezetés továbbra sem nyújt hathatós megoldást a vaddisznós problémára Almádiban. A helyeik türelmetlenek, félnek, és megoldást akarnak végre!

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Ahogy lapunk korábban beszámolt róla, Balatonalmádiban nagyon nagy gond lett a vaddisznók állandó jelenléte. Úgy elszaporodtak, hogy a helyiek szó szerint rettegnek tőlük.


A megkérdezett lakosok mostani nyilatkozata szerint, a helyzet nem hogy jobb lenne, rosszabb lett: már udvarokat túrnak fel, élelem után kutatva kukákat borogatnak, így reggelre csak romba döntött utcák és kertek maradnak utánuk. A polgármesternek folyamatosan jeleznek, már vaddisznó térkép is van, ám érdemi lépés az ügyben még nem történt. A helyzetet az is bonyolítja, hogy mint sok helyen, almádiban is takarékra vették a világítást, ezáltal sötétben nagyon nehéz észrevenni a vaddisznókat és a malacokat.


Szó szerint rettegésben tartják az embereket, sokan már munkába is kocsival járnak, mert semmi esetre sem mernek egyedül elindulni, főleg nem a hajlani – esti órákban, amikor még sötét van. Várják a megoldást az emberek, ám félő, hogy egyszer csak megunják, hogy nem történik semmi, és saját kezükbe veszik az irányítást. 

Fotó: Pixabay