2023.06.09., péntek - Félix
Veszprém: 19o - 22o
Az ország 19 megyéjében

Nagylelkűen lemond az alezredesi illetményéről Novák Katalin férje

frisshirek.hu, 2023. március 03. - 08:25
Nagylelkűen lemond az alezredesi illetményéről Novák Katalin férje

Nem veszi fel a havi nettó 200 ezer forintos illetményt Veres István. Novák Katalin férjének önkéntes műveleti tartalékosként jár ez az összeg, de azt ő jótékony célra fordítja.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
A köztársasági elnök közösségi médiás felületeire csak az elnök tevékenységével összefüggő tartalmak kerülnek fel, amely tartalmakat minden esetben a Sándor-palota készíti el

- nyilatkozta a Magyar Hangnak Novák Katalin hivatala arra a kérdésre, hogy ki rendelte meg az elnök asszony férjének, Veres Istvánnak a katonaheteiről szóló filmet.

Veres István katonáskodása valóban csak hetekben merült ki.

Öt hét alatt teljesítette az önkéntes tartalékos katonai kiképzést, mégis megkapta a végére az alezredesi rendfokozatot. Más katonából 20 év szükségeltetik ehhez az elismeréshez, írtuk meg a frisshirek.hu-n, ahogy arról is hírt adtunk, hogy a "first-gentleman" ügy miatt a Magyar Kétfarkú Kutyapárt online tábornokképzést hirdetett.

A Magyar Hang a válaszból arra következtetett, hogy a köztársasági elnök Facebook-oldalán látható családi kisfilm közpénzből készülhetett. Bár a lap arra külön is rákérdezett, hogy a forgatás mennyibe került, erre azonban már nem válaszolt a hivatal, ezért adatigénylést nyújtanak be.

Veres István esetében tehát teljesen megfelel az iskolai végzettsége, szakmai tapasztalata, civil szakmai beosztása, valamint életkora alapján az alezredesi hadi beosztású hely betöltésére, az ehhez szükséges kiképzést elvégezte

- válaszolta a Sándor-palota arra a kérdésre, hogy mi tette alkalmassá Verest a gyors alezredesi kinevezésre. Egy pozitív hírről is beszámoltak azonban. 

Önkéntes műveleti tartalékosként nettó 200 ezer, míg aktív szolgálatban 460 ezer forint járnak Veres Istvánnak alezredesi rangja miatt.

Erről viszont jótékony célra lemond.
Felajánlotta a teljes illetményét […] a Magyar Honvédség Szociálpolitikai Közalapítvány részére, amely fő feladata a nyugállományú katonák, a katonaözvegyek és a katonaárvák támogatása szükségszerű segélyezése

- ismertette a nagylelkű gesztust a Köztársasági Elnöki Hivatal a Magyar Hangnak. Az más kérdés, hogy katonai tisztségéből fakadóan innentől Veres Istvánnak a felesége lett a főparancsnoka.