2023.06.09., péntek - Félix
Veszprém: 19o - 21o
Az ország 19 megyéjében

Rengeteg a gyorshajtó vármegyénk útjain

frisshirek.hu, 2023. február 28. - 08:40
Rengeteg a gyorshajtó vármegyénk útjain

Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében a 46-os és a 442-es számú főúton tartottak a rendőrök koncentrált sebességellenőrzést a balesetek megelőzése, valamint a gyorshajtók kiszűrése érdekében - számolt be róla a police.hu.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A forgalomellenőrző rendőrök február 24-én koncentrált sebességellenőrzést végeztek

a 46-os és 442-es számú főúton.

A 46-os út Törökszentmiklóstól tart Mezőberénynek, míg a 442-es út a 4-es Szolnok kertvárosi csomópontjától egészen kunszentmártonig vezet.

A rendőrök az ellenőrzés során azt tapasztalták, hogy a közlekedők többsége betartja a megengedett sebességet, de mégis akadtak akik a kelleténél gyorsabban hajtottak:

  • 36 gyorshajtót rögzítettek, melyek közül 8 sofőrnek közigazgatási bírságot szabtak ki, 14 esetben helyszíni bírságot alkalmaztak, 14 üzemben tartóval szemben kezdeményeztek közigazgatási eljárást az objektív felelősség alapján,
  • és 3 gépkocsivezetővel szemben egyéb szabálysértés elkövetése miatt intézkedtek.

Az előző héten is tartottak ellenőrzéseket vármegyénk közútjain a rendőrök, amelyről a rendőrség szintén a honlapján közölt adatokat. Ott arról számoltak be, hogy összesen

  • 27 ittas vezetőt szűrtek ki a forgalomból, és
  • 555 gyorshajtót rögzítettek,
  • 4 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetben pedig intézkedniük is kellett.

A kiemelt kép forrása: police.hu