2023.03.27., hétfő - Emánuel
Veszprém: 7o - 7o
Az ország 19 megyéjében

Kilenc évesen végezte el a gimnáziumot egy pennsylvaniai kisfiú

frisshirek.hu, 2023. február 05. - 18:38
Kilenc évesen végezte el a gimnáziumot egy pennsylvaniai kisfiú

A valaha volt egyik legfiatalabb érettségiző lett a kilenc éves pennsylvaniai David Balogun, aki hamarosan kezdi az egyetemet, asztrofizikus szeretne lenni, írja a Guardian.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A telex.hu által szemlézett hírben olvasható, hogy az eddigi legfiatalabb Michael Kearney volt, aki még mindig tartja a legfiatalabb érettségiző Guinness-rekordját, amelyet 1990-ben, hatévesen állított fel, mielőtt végül 18 évesen mesterdiplomát szerzett - gyűjtötte ki az oldest.org történelmi és kulturális honlap.  

Balogun elmondta, hogy

„asztrofizikus szeretne lenni, fekete lyukakat és szupernóvákat szeretne tanulmányozni”. Kedvence pedig az természettudomány és az informatika. 

A szülei mindketten felsőfokú tudományos fokozattal rendelkeznek.

Fotó: pixabay.com