2023.09.24., vasárnap - Gellért, Mercédesz
Veszprém: 11o - 11o
Az ország 19 megyéjében

Autóbuszokat adományozott a BKV Ukrajnának

frisshirek.hu, 2022. december 19. - 16:05
Autóbuszokat adományozott a BKV Ukrajnának

Budapest útjairól kivont, de tovább üzemeltethető autóbuszokat adományozott a BKV Ukrajnának.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A közlekedési társaság az MTI-vel közölte:

a 15 – öt szóló Volvo és tíz csuklós Ikarus – járművet hétfőn adta át Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere és Bolla Tibor, a BKV Zrt. vezérigazgatója Balog Istvánnak, Ukrajna magyarországi ügyvivőjének.

Nyár óta több megkeresés is érkezett a társasághoz Ukrajnából autóbuszok felajánlását kérve, de eddig a BKV nem rendelkezett működőképes, forgalomból kivonható járműtartalékkal. Mostanra azonban – az autóbuszcseréknek köszönhetően – több tovább üzemeltethető busz is felszabadult.

A közleményben arra emlékeztettek, hogy

a BKV eddig is több alkalommal – melegedőbusszal vagy éppen humanitárius szállítmánnyal – segítette a szomszéd országot és a Magyarországra menekülő embereket.

Fotó: Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere (jobbra), Balog István, Ukrajna magyarországi ügyvivője (középen) és Bolla Tibor, a BKV Zrt. vezérigazgatója az Ukrajnának adományozott autóbuszok átadásán az Óbudai autóbuszgarázs parkolójában 2022. december 19-én. MTI/Máthé Zoltán