2023.03.27., hétfő - Emánuel
Veszprém: 7o - 7o
Az ország 19 megyéjében

Több újságíró Twitter-fiókját is felfüggesztette Elon Musk

frisshirek.hu, 2022. december 16. - 07:30
Több újságíró Twitter-fiókját is felfüggesztette Elon Musk
A CNN, a New York Times és a Washington Post ismert újságírójának fiókját is felfüggesztette csütörtök este a Twitter.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Guardian azt írta,

az a közös az érintettekben, hogy mind megírták: a Twitter letiltotta az Elon Musk repülőútjainak követésével foglalkozó fiókot.

Mindez annak ellenére történt, hogy a Twitter tulajdonosa korábban nyilvánosan azt állította, nem fog fellépni a repülőjét követő profillal szemben.

A hvg.hu szemléje szerint Ryan Mac-nek, a New York Times tech-riporterének sikerült új fiókat regisztrálni a Twitteren, ezen keresztül tudatta a világgal, hogy nem kapott figyelmeztetést a cégtől, mielőtt elnémították volna a korábbi fiókját, és hivatalosan azt sem közölték vele, hogy mi a végleges felfüggesztésének az oka. 

A New York Times szóvivője közölte, hogy az amerikai lapot sem tájékoztatták ilyesmiről.

A Washington Posttól Drew Harnell Twitterét némították el, ez a lap az ügyre azt reagálta: a történtek aláássák Musk állítását, amely szerint a Twitter a szólásszabadság platformjaként kívánja működtetni.

Donie O'Sullivan, az egyik újságíró, akinek a fiókját hirtelen felfüggesztették azt nyilatkozta:

Úgy tűnik, Musk egyszerűen csak eltiporja azokat a fiókokat, amelyek nem tetszenek neki.

Amint azt a hvg.hu megírta,

Elon Musk csütörtök este több bejegyzésben magyarázta, hogy a valós idejű tartózkodási helyének megosztása tilos.

Szerinte, ha valaki a New York Times riportereiről közölne ilyen adatokat, akkor az FBI nyomozna, Joe Biden pedig beszédeket tartana a demokrácia végéről.

Ugyanakkor azt is kiírta a Twitterre, hogy

Egy kis idő távol a Twittertől jót tesz a léleknek ...

Amint arról lapunk, a Frisshirek.hu korábban már beszámolt, Elon Musk milliárdos vállalkozó október végén vált a közösségi médium tulajdonosává, amelynél átláthatóságot és szólásszabadságot ígért.

Illusztrációs fotó: Pixabay