2023.03.27., hétfő - Emánuel
Veszprém: 7o - 7o
Az ország 19 megyéjében

Amerikai kormány: történelmi döntést hozott az ENSZ Irán kizárásával

frisshirek.hu, 2022. december 15. - 07:25
Amerikai kormány: történelmi döntést hozott az ENSZ Irán kizárásával
Az Egyesült Államok szerint történelmi szavazás történt szerdán az ENSZ-ben, amikor a világszervezet gazdasági és szociális tanácsa kizárta Iránt a Nők helyzetével foglalkozó bizottságból (Commission on the Status of Women).

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az MTI beszámolója szerint Jake Sullivan, a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsadója közleményben reagált a döntésre, amelyet az iráni rezsim elszámoltatásának elemeként említett.

Hangsúlyozta, hogy

az Egyesült Államok, partnereivel és szövetségeseivel, folytatja Irán felelősségre vonását a saját polgárai elleni erőszakos fellépés, különösen a tüntetők, valamint nők és lányok elleni lépések miatt.

Amint arról lapunk, a Frisshirek.hu korábban már beszámolt, néhány napja a második kivégzést is végrehajtották Iránban a kormányellenes tüntetésekkel összefüggésben.

Jake Sullivan hozzátette, hogy

Irán elszámoltatásának sorába tartozik az Egyesült Államok által múlt héten hozott három új Irán elleni szankció.

Ezeket

indokolta az amerikai kormány.

Fotó: Wikipedia