2023.02.06., hétfő - Dóra, Dorottya
Veszprém: -9o - -7o
Az ország 19 megyéjében

Négynapos munkahetet javasol a Párbeszéd

frisshirek.hu, 2022. november 28. - 17:00
Négynapos munkahetet javasol a Párbeszéd
A Párbeszéd ismét benyújtja a parlamentnek a négynapos munkahétről szóló határozati javaslatát – jelentette be hétfői, online sajtótájékoztatóján a párt szóvivője.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az MTI beszámolója szerint Barabás Richárd azt mondta, hogy

a megváltozott munkakörülmények, az automatizáció, valamint a digitális megoldások miatt sem a gazdaság, sem a munkavállalók igényeit nem elégíti ki az ötnapos munkahét.

Hozzátette, a piaci szereplők is azt igazolják vissza, hogy a kétnapos hétvége nem elég a pihenésre.

A XI. kerületi alpolgármester hangsúlyozta, a kutatások szerint

a négy napot dolgozók intenzívebben és fókuszáltabban, de örömmel végzik a dolgukat, mert kárpótolja őket a plusz egy szabadnap.

Barabás Richárd kiemelte, hogy nem az eddigi öt nap munkaóráit csoportosítanák át négy napra, hanem

alapesetben megőriznék a nyolcórás keretrendszert, miközben szabályoznák, hogy ezért egyetlen munkavállaló se kaphasson kevesebb bért.

Azokan a munkakörökben, amelyek szükségessé teszik a pénteki munkavégzést a Párbeszéd azt javasolja, hogy hétfőtől csütörtökig a munkavállalók napi hét órát dolgozzanak, pénteken pedig négyet – mondta a politikus.

Amint arról lapunk, a Frisshirek.hu korábban már beszámolt: a Telekomnak bejött a négynapos munkahét. A negyedéves tesztidőszakot a telekommunikációs cég sikeresnek könyvelte el, és bejelentették, hogy folytatni fogják.

Fotó: Facebook/Barabás Richárd oldala