2023.02.06., hétfő - Dóra, Dorottya
Veszprém: -9o - -7o
Az ország 19 megyéjében

Mégis megjelent Moldova György utolsó könyve - Ha elhagysz, veled mehetek?

frisshirek.hu, 2022. november 28. - 18:30
Mégis megjelent Moldova György utolsó könyve - Ha elhagysz, veled mehetek?
A Kocsis Kiadó saját Facebook-oldalán jelentette be, hogy megjelent a június elején, nyolcvannyolc évesen elhunyt Moldova György utolsó kötete, ami a Ha elhagysz, veled mehetek? címet kapta – vette észre a HVG.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A korábban Két szerelem néven ismert regény második, Katalin címet viselő részének kiadását az író özvegye, Palotás Katalin nyáron még nem engedélyezte, hiszen a Blikknek arról beszélt:

"Zsuzsa alcímmel a Két szerelem első része már a boltokban van. A könyvhéten megvásárolható. Ám a második, amely a Katalin alcímet viselné, soha nem jelenik meg. Nem engedem és nem járulok hozzá. Ez az én döntésem, amelyet Gyurival természetesen a halála előtt megbeszéltem."

Palotás a lapnak elmondta, hogy a kiadót is tájékoztatta erről a döntésről, így reméli, hogy nem kell majd jogi útra terelnie az ügyet.

"Gyuri is azt akarná, hogy ez így legyen. Amikor elolvastam a kéziratot, arra kértem, ez ne kerüljön nyilvánosságra. A közös történetünk maradjon meg a mi kettőnk titkának. Ez a csodálatos ember nem tiltakozott, nem ellenkezett, nem sértődött meg, hanem azt mondta: tudod, hogy soha nem tennék olyat, amivel téged megbánthatlak"

– tette hozzá.

Ám az azóta eltelt idő változást hozott, így rövidesen bárki kezébe veheti a könyvet - adta hírül a kiadó Facebook-bejegyésében, melyet a hvg.hu szúrt ki. 

fájdalmasan őszinte szembenézés a Mestertől.