2023.02.06., hétfő - Dóra, Dorottya
Veszprém: -9o - -7o
Az ország 19 megyéjében

Közös koncerten Lakatos Mónika és a Mendelssohn Kamarazenekar

frisshirek.hu, 2022. november 28. - 09:45
Közös koncerten Lakatos Mónika és a Mendelssohn Kamarazenekar
Közös koncertet ad Lakatos Mónika a Mendelssohn Kamarazenekarral december 1-jén a veszprémi Hangvillában. Az est a Találkozások Zenevárosban 2023-as évadát nyitja meg.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A programban a Kossuth-díjas és Womex-életműdíjas énekesnő és a Romanimo a cigány hallgatók legmeghatóbb darabjait adja elő a Mendelssohn Kamarazenekar kíséretében - közölték a szervezők az MTI-vel.

Lakatos Mónika és férje, Rostás Mihály "Mazsi" korábban a Romengóban, a Romanimóban és a Cigány Hangokban lett ismert. A cigány hallgatók örömről, mulatságról, gyászról és a szomorúságról szólnak, a zenészpár a legtöbb dalt még gyerekkorából hozta magával. A darabok szájhagyomány útján terjednek: a hallgatóba minden előadó a saját lelkét énekli bele.

veszprémi alapítású Mendelssohn Kamarazenekar eddigi pályafutása alatt a legkiválóbb hazai és külföldi szólistákkal működött együtt, repertoárjuk a barokktól a kortársig terjed. A Hangvilla közönsége december 1-jén a Romanimo közreműködésével a szívszorító hallgatók szimfonikus verzióját hallgathatja meg.

Az eseményt Weyer Balázs nyitja meg, aki a magyarországi vokális oláh cigány zenéről tart előadást.

Magyarországon először Veszprém nyerte el a Zene Városa címet az UNESCO Kreatív Városok Hálózatának tagjaként 2019-ben, azóta ad otthont a különleges zenei találkozásoknak. A Találkozások Zenevárosban program az egyszeri zenei együttállások sorozata, ahol a közönség műfaji korlátokon átlépő produkciókat ismerhet meg.

A koncert a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében valósul meg. A koncertsorozat szervezője a Hangvető Zenei Terjesztő Társulás.

fotó: hangvilla.hu