2023.02.06., hétfő - Dóra, Dorottya
Veszprém: -9o - -7o
Az ország 19 megyéjében

Kétgólos hátrányból állt fel Dél-Korea, de ez kevés volt a győzelemhez

frisshirek.hu, 2022. november 28. - 16:45
Kétgólos hátrányból állt fel Dél-Korea, de ez kevés volt a győzelemhez
Ghána 3-2-re legyőzte Dél-Koreát a katari világbajnokság H-csoportjának második fordulójában. Ghána az első két kaput találó lövéséből gólt szerzett, míg Dél-Korea mezőnyfölényben sem tudott felülkerekedni ellenfelén.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A dél-koreaiak rengeteg beadással próbálkoztak, de a ghánai védelmet nem tudták áttörni. Az afrikai csapat ellenben az első kaput eltaláló lövéséből megszerezte a vezetést. A 24. percben J. Ayew ívelt be baloldalról egy szabadrúgást, majd a labda Salisu elé pattant és öt méterről a bal alsóba lőtt. 0-1

Ezután a koreai csapat játéka egyre pontatlanabbá vált, a ghánaiak viszont magabiztosan passzolgattak.

T J. Ayew két középhátvéd mögé kanyarította a labdát, ahol Kudus maradt üresen és hat méterről a bal alsóba fejelt, 0-2.

A szünetig nem tudott tempót váltani a koreai csapat, a Kvon Csang Hu 20 méterről lőtt lövésén kívül, nem sok dolga akart Ati-Ziginek.

A második forduló 61. percébe kiegyenlített az ázsiai csapat:  előbb Lee Kang In szerzett labdát a baloldalon és középre ívelte, ahol Cso Ku Szung megelőzve a védőjét hat méterről a bal alsóba fejelt.  Aztán  Kim Dzsin Szu az alapvonalról adott középre, ahol négy méterre a kaputól Cso Ku Szung emelkedett a legmagasabbra és a léc alá fejelt, 2-2.

Ghána a gyors egyenlítes ellenére nem zuhant össze, a 68. percben újra előnyt szerzett: Mensah baloldalról érkező lapos beadása után Inaki Williams luftot rúgott, ami éppen így lett jó labda a hosszún helyezkedő Kudusnak, aki 11 méterről a jobb alsóba helyezett, 2-3.

A 75. percben Li Kang In szabadrúgását bravúrral ütötte szögletre Ati-Zigi, majd másodpercekkel később Kim Dzsin Szu bal alsóba tartó lövését vágta ki a gólvonal elől Salisu.

A hajrát megnyomták a koreaiak, Kim Dzsin Szu fejjel kísérletezett, de több ígéretes lövésbe is belevetődtek a  ghánaiak,de Ati-Zigi is nagyokat védett. Dél-Koreának végül nem jött össze újra az egyenlítés, Ghána a győzelemmel a H-csoport második helyét foglalhatta el.

fotó: ar-Rajján, 2022. november 28.
Kim Szüng Kju dél-koreai kapus nem tudja kivédeni a ghánai Mohammed Kudus (b) lövését a katari labdarúgó-világbajnokság második fordulójában, a H csoportban játszott Koreai Köztársaság-Ghána mérkőzésen az ar-rajjáni Egyetemvárosi Stadionban 2022. november 28-án. MTI/AP/Julio Cortez