2024.03.02., szombat - Lujza
Veszprém: 5o - 7o
Az ország 19 megyéjében

Karácsony a Városháza-ügyről: az egész egy nagy kamu

frisshirek.hu | 2022. november 28. - 20:30
Karácsony a Városháza-ügyről: az egész egy nagy kamu
Azok után, hogy a hétfői nap folyamán Bajnai Gordon közzétette a bírósági határozatot, ami kimondta, hogy bűncselekményt követtek el vele szemben, amikor valaki (akinek a kilétét nem tudták a hatóságok felderíteni) hangfelvételt készített egy tárgyalásról, ahol ő is hallatta a hangját, és ahol a Városháza épületének eladása volt a téma.
Ahogy arról lapunk, a Frisshirek.hu beszámolt, a volt miniszterelnök közölte, a Városháza-ügyben kiszivárogtatott beszélgetése kapcsán született rendőrségi határozat szerint bűncselekményt követtek el ellene. A tettest viszont egyelőre nem találják.

Felfüggesztette a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Erőszakos Bűncselekmények elleni osztálya azt az eljárást, amelyet Bajnai Gordon feljelentése nyomán indított – számolt be róla a Telex.

Az erről szóló határozatot a volt kormányfő tette közzé a Facebookon. Az egykori miniszterelnök azt írta a bejegyzésben, hogy a rendőrségi határozat tisztázza, bűncselekményt követtek el vele szemben:

  • kelepcét állítottak, lehallgattak,
  • majd a mondandómat megvágták és így értelmét alapvetően megváltoztatták és
  • ezt a manipulált szöveget a széles nyilvánosságban terjesztették

– írta Bajnai.

A történtekkel kapcsolatban Karácsony Gergely is megszólalt, egy Facebook-bejegyzésben tette fel a kérdést:

Emlékeztek még a „Városháza-ügyre”?

Aztán így folytatja: „a fideszes lakájmédia, kormánytagok és a fővárosi Fidesz bevonásával hónapokig szórakoztatta magát és a közvéleményt egy nyilvánvaló hazugsággal. Emlékezhettek, hogy a fideszes manipulációhoz még a rendőrséget is felhasználták, amikor, ki tudja mit keresve, feltúrták a városházi irodákat és a kollégám lakását is”.

Véleménye szerint "önmagában elég cáfolat, hogy ezt a bejegyzést is a Városházán írom, vagyis senki nem adta el, nem is akarta eladni az épületet, de ennél többet mondtunk akkor erről a hazug és aljas lejárató kampányról. Hogy az egész egy nagy kamu", tehát senki nem adta el az épületet tavaly november óta, majd arról beszél, hogy azok a bűnözők, akik megpróbálták őket kompromitálni.

(…)akik ezt kitervelték és végrehajtották, ők egyszerűen bűnözők, kötődjenek bár bármilyen magas szinten is a fideszes propagandagépezethez. Nos, azóta rendőrségi és bírósági határozatok bizonyítják: ők hazudtak, a mi állításaink igazak

– írta.

Majd megemlíti, "a rendőrségi határozat különösen érdekes része, hogy Bajnai Gordont olyan helyre csalták megbeszélésre, ami eleve fel volt szerelve profi hang- és képrögzítő eszközökkel, idézem: „a helyiségben van egy felszerelt, olyan kamera- és audio rendszer, amely – beüzemelése esetén – képes jó minőségű hangfelvétel rögzítésére”. Erre mondtuk és mondjuk: titkosszolgálati módszer"

Végül leszögezi, hogy a Városháza-ügy központi szereplője volt a Fidesz volt gazdasági igazgatója, „Magyarország leggazdagabb családjának tagja, aki több formában is üzletel az állammal, és egy bizonyos Zentai úr, aki azóta jogerősen veszített velem szemben személyiségi jogi pert”.