2023.02.06., hétfő - Dóra, Dorottya
Veszprém: -10o - -7o
Az ország 19 megyéjében

Karácsony a Városháza-ügyről: az egész egy nagy kamu

frisshirek.hu, 2022. november 28. - 20:30
Karácsony a Városháza-ügyről: az egész egy nagy kamu
Azok után, hogy a hétfői nap folyamán Bajnai Gordon közzétette a bírósági határozatot, ami kimondta, hogy bűncselekményt követtek el vele szemben, amikor valaki (akinek a kilétét nem tudták a hatóságok felderíteni) hangfelvételt készített egy tárgyalásról, ahol ő is hallatta a hangját, és ahol a Városháza épületének eladása volt a téma.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
Ahogy arról lapunk, a Frisshirek.hu beszámolt, a volt miniszterelnök közölte, a Városháza-ügyben kiszivárogtatott beszélgetése kapcsán született rendőrségi határozat szerint bűncselekményt követtek el ellene. A tettest viszont egyelőre nem találják.

Felfüggesztette a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Erőszakos Bűncselekmények elleni osztálya azt az eljárást, amelyet Bajnai Gordon feljelentése nyomán indított – számolt be róla a Telex.

Az erről szóló határozatot a volt kormányfő tette közzé a Facebookon. Az egykori miniszterelnök azt írta a bejegyzésben, hogy a rendőrségi határozat tisztázza, bűncselekményt követtek el vele szemben:

  • kelepcét állítottak, lehallgattak,
  • majd a mondandómat megvágták és így értelmét alapvetően megváltoztatták és
  • ezt a manipulált szöveget a széles nyilvánosságban terjesztették

– írta Bajnai.

A történtekkel kapcsolatban Karácsony Gergely is megszólalt, egy Facebook-bejegyzésben tette fel a kérdést:

Emlékeztek még a „Városháza-ügyre”?

Aztán így folytatja: „a fideszes lakájmédia, kormánytagok és a fővárosi Fidesz bevonásával hónapokig szórakoztatta magát és a közvéleményt egy nyilvánvaló hazugsággal. Emlékezhettek, hogy a fideszes manipulációhoz még a rendőrséget is felhasználták, amikor, ki tudja mit keresve, feltúrták a városházi irodákat és a kollégám lakását is”.

Véleménye szerint "önmagában elég cáfolat, hogy ezt a bejegyzést is a Városházán írom, vagyis senki nem adta el, nem is akarta eladni az épületet, de ennél többet mondtunk akkor erről a hazug és aljas lejárató kampányról. Hogy az egész egy nagy kamu", tehát senki nem adta el az épületet tavaly november óta, majd arról beszél, hogy azok a bűnözők, akik megpróbálták őket kompromitálni.

(…)akik ezt kitervelték és végrehajtották, ők egyszerűen bűnözők, kötődjenek bár bármilyen magas szinten is a fideszes propagandagépezethez. Nos, azóta rendőrségi és bírósági határozatok bizonyítják: ők hazudtak, a mi állításaink igazak

– írta.

Majd megemlíti, "a rendőrségi határozat különösen érdekes része, hogy Bajnai Gordont olyan helyre csalták megbeszélésre, ami eleve fel volt szerelve profi hang- és képrögzítő eszközökkel, idézem: „a helyiségben van egy felszerelt, olyan kamera- és audio rendszer, amely – beüzemelése esetén – képes jó minőségű hangfelvétel rögzítésére”. Erre mondtuk és mondjuk: titkosszolgálati módszer"

Végül leszögezi, hogy a Városháza-ügy központi szereplője volt a Fidesz volt gazdasági igazgatója, „Magyarország leggazdagabb családjának tagja, aki több formában is üzletel az állammal, és egy bizonyos Zentai úr, aki azóta jogerősen veszített velem szemben személyiségi jogi pert”.