2023.02.06., hétfő - Dóra, Dorottya
Veszprém: -8o - -6o
Az ország 19 megyéjében

Hét év a pokolban - a nevelőszülő négy évre börtönbe vonulhat

frisshirek.hu, 2022. november 28. - 19:00
Hét év a pokolban - a nevelőszülő négy évre börtönbe vonulhat
A Szolnoki Törvényszéken jogerősen lezárult annak a 49 éves, büntetlen előéletű nőnek a büntetőügye, aki, mint hivatásos nevelőszülő hét, a gondjaira bízott óvodás és kisiskolás korú gyermek életét tette pokollá évekig Jászladányban. Négy év börtön a jogerős ítélet.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Szolnoki Törvényszék tájékoztatása szerint a

gyermekek rendesen csak hétköznap az óvodában és az iskolában ettek. „Otthon” csak hétvégén, és ekkor is csak fejenként három szelet tejfölös vagy vajas kenyeret kaptak. Gyümölcsöt, főtt ételt viszont soha. Hetente egyszer fürödhettek, amihez a nő két lavór habfürdős vizet biztosított: egyet a fiúknak, egyet pedig a lányoknak.

Szappant, tusfürdőt, de még törölközőt sem kaptak. A saját ruháikban kellett megtörölközniük. Rendszeresen az udvarra kellett kijárniuk, télen is, ha mosdóba kellett menniük. Mindezt tetézte, hogy a nő rendszeresen fenyítette, pofozta és bántalmazta a gyerekeket. Gyakran előfordult, hogy büntetésből, „nevelési célzattal”, órákra, de volt, hogy egy teljes éjszakára is, lakattal bezárt akasztós szekrénybe kényszerítette őket, ahonnan még a mosdóba sem mehettek ki.

A nevelőszülő végig tagadta a bűnösségét. A Jászberényi Járásbíróság három év börtönre és három év közügyektől eltiltásra ítélte a nőt hétrendbeli kiskorú veszélyeztetése és ötrendbeli személyi szabadság megsértése miatt, és véglegesen eltiltotta minden olyan tevékenységtől, ahol 18 év alatti személlyel foglalkozhatna.

Az ügyészség kevesellte a kiszabott büntetést, és súlyosabb büntetésért, míg a vádlott felmentésért, védője elsődlegesen felmentésért, másodsorban enyhítésért fellebbezett.

A Szolnoki Törvényszék háromról, négy évre emelte a nő börtönbüntetését, olvasható a közleményben, melyet a 24.hu szúrt ki.