2023.02.06., hétfő - Dóra, Dorottya
Veszprém: -10o - -7o
Az ország 19 megyéjében

Eltiltva vezette biztosítás nélküli segédmotor-kerékpárját - a rendőrök elfogták

frisshirek.hu, 2022. november 22. - 10:43
Eltiltva vezette biztosítás nélküli segédmotor-kerékpárját - a rendőrök elfogták
Vasárnap este Balatonfüreden igazoltattak egy segédmotor-kerékpárost, aki több kihágást is elkövetett.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A balatonfüredi járőrök november 20-án 21 óra 14 perckor állították meg azt a segédmotor-kerékpárost, aki egy bukósisakot nem viselő utast is szállított. Az intézkedés során kiderült, hogy a férfi nem rendelkezik vezetői engedéllyel, ugyanis az Egri Járásbíróság 2023. január 30-ig eltiltotta a járművezetéstől.

A 30 éves ózdi lakos a kétkerekű kötelező gépjármű-felelősségbiztosításáról sem tudott semmiféle igazolást bemutatni. Elmondása szerint egy hete vásárolta a segédmotor-kerékpárt, és nem volt még ideje biztosítást kötni rá.

A járőrök a férfit elfogták, majd előállították a Balatonfüredi Rendőrkapitányságra, és ellene járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűncselekmény elkövetése miatt büntetőeljárást indítottak, a segédmotor-kerékpár kötelező gépjármű-felelősségbiztosításának hiányáért pedig szabálysértési feljelentést kezdeményeztek - írja a rendőrség.

Fotó: Veszprém Megyei Rendőr-Főkapitányság videójából