2023.06.09., péntek - Félix
Veszprém: 19o - 22o
Az ország 19 megyéjében

Több mint 11 ezer dolgozót bocsát el a Meta

frisshirek.hu, 2022. november 09. - 15:44
Több mint 11 ezer dolgozót bocsát el a Meta
A Meta elbocsátja alkalmazottainak 13 százalékát, több mint 11 ezer dolgozót - közölte Mark Zuckerberg egy, az alkalmazottaknak írt levelében, amely a cég weboldalára is felkerült. Mindezt a romló gazdasági környezet indokolja.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
Döntésem értelmében mintegy 13 százalékkal csökkentjük csapatunk létszámát, több mint 11 000 tehetséges munkatársunkat elbocsátva. Emellett további lépéseket is teszünk annak érdekében, hogy hatékonyabb vállalattá váljunk 

- írta Zuckerberg.

Szólt arról is, a Meta minden szervezetnél leépítéseket hajt végre. A mostani lépések elsősorban a toborzást érintik, mivel a vállalat 2023-ban kevesebb embert tervez felvenni. Emellett a cég üzleti részlegeinek működését is alapjaiban megváltoztatják. Az első negyedév végéig érvényben marad a felvételi tilalom a vállalatnál. A cél, hogy a cég az erőforrásait olyan területekre összpontosítsa, mint például a metaverzum.

Tudom, hogy ez kemény döntés mindannyiunk számára, különösen sajnálom azokat, akiket mindez közvetlenül érint

- tette hozzá a cég első embere.

Az ez első komoly leépítési hullám a közösségi média óriásának történetében.

A Meta részvényeinek értéke 71 százalékot zuhant az idei év során a New York-i tőzsdén, miután rendre csalódást keltő negyedéves eredményekről volt kénytelen számot adni a vállalat gyorsjelentései során. Mind az árbevétel, mind az egy részvényre eső nyereség tekintetében lejtőre került a vállalatóriás. A digitális hirdetési piac ugyanis komoly pofont kapott a recesszió szélére sodródó amerikai gazdasági környezetben.

Döntésével a Meta nem marad egyedül a technológiai óriásvállalatok között. A szoftvereket gyártó Salesforce tegnap jelentette be több száz fő elbocsátását, miközben az Apple, az Amazon vagy éppen a Snap az új munkatársak felvételét fogta vissza jelentősen, illetve állította le - írja a finance.yahoo.com.

Fotó: illusztráció, canva.com