2023.02.06., hétfő - Dóra, Dorottya
Veszprém: -9o - -7o
Az ország 19 megyéjében

A TEK fogta el Ajkán a dühöngő férfit - videóval

frisshirek.hu, 2022. november 10. - 09:23
A TEK fogta el Ajkán a dühöngő férfit - videóval
TEK-es akció zajlott kedden Ajkán, amiről a TikTok-ra is kikerült egy felvétel.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Veszprém megyei rendőrség az esettel kapcsolatban azt közölte, hogy kedden reggel háromnegyed kilenckor érkezett lakossági bejelentés arról, hogy rendőri intézkedésre van szükség Ajkán, a Puskin utca és a Kosztolányi Dezső utca sarkán lévő társasházban két szomszéd közötti szóváltás miatt. 

A bejelentő elmondta a rendőröknek, hogy a társasházban élő férfi önkívületi állapotban kiabálni kezdett vele, majd a nála lévő késsel rátámadt, és megölésével fenyegette meg őt. A lakónak végül sikerült sérülés nélkül elmenekülni a lépcsőházból.

A rendőrök kiérkezésekor a 65 éves dühödt szomszéd már a lakásában tartózkodott és nem akart ajtót nyitni a rendőröknek, ordítva fenyegette a hatóságot is. A férfi a lakásban található tárgyakkal elbarikádozta magát, ezzel is megakadályozva a hozzá történő bejutást és a rendőri intézkedést.

Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai nagy erőket mozgósítva vonultak a társasházhoz, végül a Terrorelhárítási Központ munkatársai behatoltak a férfi lakásába, ahol megfékezték a feldühödött lakót. Ezután sor került a 65 éves férfi egészségügyi ellátására, és a ajkai rendőrkapitányságra történő előállítására, ahol vele szemben büntetőeljárást indítottak.

A TikTokra felkerült videón hallható a készenléti rendőrök felszólítása:

"Feküdjön a földre, lássam a kezét!

illetve a

"Kés van nála, kés van nála"

felkiálltással jeleztek egymásnak a rendőrök, mivel a férfi nem volt együttműködő. Majd az újabb felszólítások után két lövéshez hasonló hang is hallatszik a felvételen. 

@andii750 #TEK #Ajka ♬ eredeti hang - _Andiii _