2024.04.16., kedd - Csongor
Veszprém: 5o - 7o
Az ország 19 megyéjében

Veszprém megyei polgármester licitált az elárverezett házra, ki is hajítaná a négygyerekes családot belőle

frisshirek.hu | 2022. augusztus 15. - 09:55
Veszprém megyei polgármester licitált az elárverezett házra, ki is hajítaná a négygyerekes családot belőle
Licitált az elárverezett házra, és ki is hajítaná belőle a szorult helyzetben lévő hattagú családot a veszprémi falu polgármestere. Az eljárás ugyan törvényes, azonban emberileg teljesen megkérdőjelezhető.

Bében, egy kis Veszprém megyei faluban a négygyermekes család azért került kilátástalan helyzetbe, mert felgyülemlett tartozásaik miatt árverezésre bocsátották otthonukat.

Az aukció során kikiáltási áron, három millió forintért kelt el a ház, azonban ekkor még nem derült fény a vevő kilétére, pár nappal később azonban az elküldött árverési jegyzőkönyvben már szerepelt a vevő neve: Brunner Imre, a falu polgármestere volt az.

A 24.hu felkereste az üggyel kapcsolatban a polgármestert, aki nem volt hajlandó a lapnak nyilatkozni. A helyiek azonban kifejtették véleményüket, „szívtelennek és embertelennek” nevezték a polgármester hozzáállását a történethez.

A család felvette a kapcsolatot Brunner Imrével annak érdekében, hogy haladékot kérjenek a kiköltözésre, vagy bérelhessék tőle az ingatlant, de a polgármester nem volt segítőkész, és elzárkózott a lehetőségek elől.

A portál megkérdezte az esettel kapcsolatban a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnökét. Gémesi György - aki egyben Gödöllő polgármestere is - azt mondta, ezt jogszabály nem tiltja, de etikailag megkérdőjelezhető, ha egy polgármester saját településén vevőként részt vesz egy ingatlan-végrehajtási eljárásban.